De ce 50 Shades of Grey?

8f2546968531d788f634ec1ddad2f12c“Tu si restul femeilor distruse, o carte porno, o ieftinatura, o mizerie.”Nici nu ma astept la altfel de replici din partea barbatilor. Pana la urma, barbatul ideal e si motivul pentru care femeile citesc cartea asta. Cum sa nu sune amenintator, caraghios si ieftin? In mare parte, nu-i departe de adevar.

Scriitura nu-i vreo finete si nici descrierile nu-s un mozaic de figuri de stil. Si totusi, a ridicat stacheta. Le-a facut pe femei sa vrea mai mult. Lumea din popor sufla ca daca vrei iubit poate ar fi cazul sa scazi pretentiile. Multa vreme am spus, ok, asa e. Dupa care l-am descoperit pe Christian Grey in toata splendoarea, “zeul grec”, iubitor de simplu, aduland femeia, bogat, impunator, misterios. Hai ca ne place. Cum naiba sa nu ne placa? Evident, cu un bagaj de sadomasochism de care scapa dupa ce intalneste iubirea. Da da, stiu, nu ignor scenele erotice fara numar. Multe din care nu cred c-a ramas cineva cu numarul de orgasme pe care le are “fericita”, ci cu modul prin care ajunge la ele. Cum, care mod? Ala in care Grey asta, pervertitul, sta si munceste in scopul satisfacerii. Adica nu vine de la munca si sta cu burta la soare, poruncind cu pufuleti la gura. Porunceste din dorinta de a controla si a proteja. Uau! Da. Nu-s fan carti erotice si nici nu ma intereseaza extrem de mult scenele astea pentru ca dupa cum spuneam mai sus, nu-s descrise cu cine stie ce maiestrie. In schimb, povestea e fascinanta. Pasiunea aia pe care o cautam toti si-o gasim doar doi, e acolo. E ce ne dorim sa respiram. Dependenta, dorinta, nevoie, consum, profunzime, nebunie, razboi. Da.

Dupa primele doua volume, ma gandeam: “Grey asta exista doar in carti”. Dupa care m-am oprit si mi-am soptit: ce triste suntem noi astea, care mai speram la barbati care sa ne deschida usa la masina, sa ne sarute fiecare parte a corpului, aduland, contempland cu fericire si extaz. Ce e asa de greu? Ok, Grey e un Adonis si are o avere considerabila. Scapand de astea doua, pentru ca si averea si frumusetea sunt relative, de ce e atat de ireal? Sunt sigura ca in lumea asta depravata si superficiala, se mai gaseste un domn distins, ce inspira mirosul de carti vechi si-si doreste o doamna alaturi, pe care s-o trateze cu aceeasi pasiune cu care marii scriitori, au scris adevarate opere de arta.

Sper sa-l gasiti si sa-l iubiti, fara sa-l cicaliti ;).

Asadar, 50 Shade of Grey pentru ca cine isi doreste pasiunea si n-a gasit-o, o poate gasi in cartea asta si-o poate retrai, recitind.

http://www.youtube.com/watch?v=HTS4QkUNEq8

Nico

I am always where I need to be!